19:30

Månsarps IBK B

Referat: IBF Tranås B - Månsarps IBK B

Där satt den !!! Första 3-poängaren för säsongen, tämligen välförtjänt.
Man kan ju bli lite oroligt när det är fredagsmatch borta mot Tranås, att vissa killar inte vill göra resan. Men 15 killar var på plats, samtidigt som vårt H2-lag var i Karlskrona med 16 killar.
Debut idag i H4 för David Andersson, Hampus Sandberg och Daniel Boberg.

David gör ju säsongsdebut i målet, och sprider ett lugn idag. Hampus som tränat hårt med H2, men kanske inte spelat så mycket än, visar framförallt i första perioden, att han besitter ett högre tempo än övriga på planen.
0-1 gör Hampus i den 7:e minuten. Tycker att vi förtjänat målet, då vi varit bättre i början. Men bara något byte efter står det 1-1, efter att hemmalaget satt tryck på oss, och spelat bort oss.
1-2 Hampus igen efter 10:03, ett fantastiskt skott, som nog ingen målvakt i denna serie eller några serier uppåt hade tagit. Kul för åskådarna på plats att få se det, även om det var mest hemmasupportrar kändes det som. Båda Hampus mål assisterades av Bashir, som återigen fick bli back, då vi fick återbud på backsidan
Vi ångar på i perioden, gör både 1-3 och 1-4 och har total kontroll. Det är killarna i tredjekedjan som gör målen, Hugo Krantz och Jonathan.
Vi åker på matchens första utvisning i den 17:e minuten. Här slänger vi in Daniel Boberg, som får se till att spela 0-0 i boxplay, kan inte bli bättre debut. Även om speltiden i matchen blev sparsam, så uppträder Daniel proffsigt och stöttar sina nya lagkamrater.
Hemmalaget får dock reducering i 5 mot 5, efter 19:48. Lite slarvigt tappar vi boll i anfallszon, och de får kontra 3 mot 2. Tror David räddar första men de får dra in returen. Paus 2-4 till oss.

I andra drabbas Tranås av utvisning. Jag kan inte påstå att vi är klockrena i PP, utan det får bli "learning by doing" under matchen. Men vi utökar i PP, genom Kalle Johansson, som sparat sitt bästa skott just tills idag. 2-6 gör Marcus Lundin, återigen bra slit av 3:e kedjan. 2-7 gör Hugo Claesson. Efter detta tar Tranås timeout. Tid 16:49. Men det händer inget speciellt, förrän de drar på sig en utvisning. Då blir vi för passiva. En slarvig pass och ett sämre försvarsspel gör att det får reducera i numerärt underläge, vilket givetvis inte är godkänt. Men ett bevis på att vi inte var odödliga under matchen.
Paus 3-7.

Tycker vi håller hemmalaget borta ganska bra i tredje. Någon gång så glömmer vi dock att möta boll, samt att vi slår någon pass som ligger på 25-30 % säkerhet. De får ett tryck på oss i den 8.e minuten, och det resulterar till slut i mål 08:14. Här har de ju en chans att komma in i matchen. Men lite för heta hemmaspelare, gör att de drar på sig utvisningar i både den 10:e och den 12:e minuten. Vi får också en utvisning 13:08, efter att Bashir träffat (bokstavligen) en ny bekantskap i Tranås, så kommer en av våra killar in som 3:e person och får utvisningen. Bashir och hans nyfunne "vän" får spela vidare. I efterdyningarna av utvisningarna punkterar vi också matchen.
Jakob trycker upp bollen i krysset, efter pass av Marcus Lundin.

Skönt för killarna att ta en seger, det var dom värda. Vi viker inte ned oss i 3:e.
Beröm till hela laget. Men ska jag ta någon eller några som sticker ut lite extra så är det följande.
Jakob Isaksson, växte oerhört med kaptensbindeln, har varit bra innan, men ytterligare en nivå idag, oerhört nyttig för laget.
David Andersson, kanske bara fick göra 2-3 svåra räddningar, men uppträdde med ett lugn i målet, som var viktigt för våra ibland uppstressade backar.
Calle Jansson, släppte Calle någon förbi sig idag ? knappast. Behöver möjligtvis öva på sitt skott, och våga ta mer avslut, annars fläckfri.

Bara 2 utvisningar idag med bådar gott. Den 3:e kunde jag ha fått då den ena domaren skällde lite på mig. Men det kan jag ta.